top of page

Corona-virus – en wat je team juist nu van je nodig heeft

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2020


Onzekere tijden vragen om moedige en inspirerende leiders.

Juist in tijden van crisis of onzekerheid komt het aan op jouw leiderschap.


Hoe kun jij juist NU het verschil maken als leider?

Ik geef je graag 3 praktische tips hoe je je rol als leider stevig kunt pakken vanuit je kwaliteiten, vertrouwen en inspiratie. Zodat je het daadwerkelijke verschil maakt voor je team, je klanten en je organisatie.


Tip 1: Blijf je focus houden op klanten en resultaten


De neiging is groot om in tijden van onzekerheid intern gericht te worden. Voor je het weet zit je agenda vol met interne afstemming en met interne processen. Focus je met het team op je klanten en de resultaten: wat is jullie toegevoegde waarde voor jullie klanten en hoe kan je team of organisatie dat blijven leveren in de veranderde omgeving? Hebben jullie al een fall-back plan in geval teamleden ziek worden?


Tip 2: Wees bereikbaar en duidelijk in je communicatie


Zorg dat je juist nu extra bereikbaar bent en maak daar tijd voor vrij. Thuiswerken hoeft geen belemmering te zijn voor je bereikbaarheid en aansluiting met je team. Houd bijvoorbeeld een dagelijkse online ‘stand-up’, via Slack of Zoom. Wees gewoon eerlijk als je het even ook niet weet. Blijf positief en extra duidelijk in je communicatie. Dan ben je een baken van stabiliteit en steun, waar sommige teamleden nu mogelijk extra behoefte aan hebben. Bovendien straal je zo vertrouwen naar de toekomst uit.


Tip 3: Gebruik de kracht van de groep


Nodig je team uit om in oplossingen te blijven denken in plaats van in problemen. Laat ze benoemen wat allemaal nog niet duidelijk is, zonder dat jij direct een oplossing hoeft te hebben. Dan weet je niet alleen wat er bij hen speelt, maar stimuleer je ook de oplossingskracht van je team.


Succes de komende tijd! Stay safe, connected and positive.

68 weergaven0 opmerkingen
bottom of page